Karındaki Yağlar Nasıl Eritilir? Göbek Eritme

03.06.2022
3.028
Karındaki Yağlar Nasıl Eritilir? Göbek Eritme

Karındaki Yağlar Nasıl Eritilir?

Karındaki yağlar nasıl eritilir? Vücudumuz metabolik veya hormonal sorunlarından kurtulduktan sonra yapılan diyet ile fazla yağın giderilmesi sağlanır ve buna bağlı olarak kilo verilir. Kalori açığı oluşturmanız durumunda vücudunuz fazla yağı yakmaya başlar ve kilo kaybı yaşamaya başlanır. Karın bölgesindeki yağları eritmek için herhangi bir özel besin bulunmaz. Çünkü vücudun yalnızca belirli bölgesindeki yağların erimesini sağlayan hiçbir besin yoktur. Ancak bazı fiziksel hareketler ve egzersizler karındaki yağların erimesine yardımcı olur.

Mekik gibi özellikle karın bölgesini çalıştıran egzersizleri düzenli olarak yaparak karın bölgesindeki yağlardan kurtulabilirsiniz. Ayrıca vücuttaki yağların erimesine yardımcı kürleri tüketerek de karın bölgesinde yağlardan kurtulabilirsiniz.

Göbek Eritmek İçin Nasıl Bir Diyet Uygulamak Gerekir?

Göbekteki yağların erimesi için özel bir diyet planı almak için mutlaka bir uzmandan yardım almanızı öneririz. Her ne kadar diyet programları birçok kişi için ortak olabilse de kişilerin hastalıklarının olması, fiziksel veya ruhsal engeli olması gibi çeşitli nedenler herhangi bir diyet programı için uygun olmayabiliyor. Bu nedenle mutlaka bir uzmandan yardım almalısınız.

Göbek çevresindeki yağlanmayı azaltmak ve engellemek için örnek bir diyet listesi vermek gerekirse şu listeyi verebiliriz;

SABAH:

  •  Bitki çayı (1 fincan)
  • Az yağlı beyaz peyniri (3 dilim veya 1 kibrit kutusu büyüklüğünde)
  • İstediğiniz kadar yeşillik
  • 4 adet zeytin veya 2 adet ceviz

ARA ÖĞÜN:

1 avuç büyüklüğünde meyve (özellikle yeşil elma önerilmektedir.) veya 4-5 adet çiğ badem

ÖĞLE:

  • Çorba (1 kase)
  • 150 gram haşlanmış tavuk, ızgara tavuk, balık veya kırmızı et
  •  İstediğiniz kadar salata (yağ ve tuz ilave etmeyin.)
  • 1 adet ekmek (çavdar veya tam buğday)

AKŞAM:

  • Zeytinyağlı sebze yemeği (6-7 yemek kaşığı)
  • Yoğurt veya 1 su bardağı ayran (yoğurt hazır alınmış ise en fazla 3 yemek kaşığı olmalıdır. Evde yapılmış doğal yoğurt ise daha fazla tüketebilirsiniz.)
  • Bulgur pilavı (4 yemek kaşığı)
  • 1 dilim ekmek (tam buğday veya çavdar)

Bu diyet listesinde sadece 4 adet öğün bulunmaktadır. Çok acıkmanız halinde 1 adet ara öğün ekleyebilirsiniz.

Göbek Eritmek İçin Hangi Egzersizler Yapılmalı?

Göbek eritmek için, göbek bölgesinde yağlanmadan kurtulmanın hemen hemen tek yöntemi egzersiz yapmaktır. Egzersiz yapmak vücuttaki fazla yağların atılmasını ve daha sağlıklı olmanızı sağlar. Ayrıca sağlıklı beslenmenin yanı sıra egzersiz yapmak vücudunuzdaki yağların atılmasını sağladığı gibi çok dinç ve enerjik kalmanızı sağlar.

Karın ve bel çevresindeki yağlanma kalp hastalıkları, diyabet ve yüksek tansiyon gibi rahatsızlıklara yakalanma riskini de oldukça arttırmaktadır. Evde yapabileceğiniz birkaç göbek eritme egzersizi ile kilo verebilirsiniz.

Evde yapabileceğiniz 4 göbek eritme egzersizi şu şekildedir;

Flutter Kicks

Göbek eritme egzersiz programınızda mutlaka olması gereken egzersizlerden biridir. Havaya tekme olarak da bilinir. Bu hareket karın, kalça ve bacakları çalıştırır. Sırt üstü uzanın ve ellerinizi başınızın arkasında birleştirin. Yerden 15 santim kaldırdığınız ayaklarınızdan kalça genişliğinde açın. Ardından önce bir ayağınızı yukarı kaldırabildiğiniz kadar kaldırın. Ayağınızı indirirken diğer ayağınızı kaldırın Bu şekilde 15 tekrar 3 set olarak yapabilirsiniz.

Plank

Plank, vücudunuzu dirseklerinizden ve parmak uçlarınızdan güç alarak kaldırır. Bu egzersiz kolları, sırtı ve karnı çalıştırır.

Plan hareketi için öncelikle boynunuzu, sırtınızı, kalçanızı ve bacaklarınızı hizalanmış bir şekilde tutun. Bu pozisyonda en az 20 saniye en fazla 2 dakika kadar kalın ve hareket sırasında normal nefes almaya çalışın. Bu şekilde 3 set yapabilirsiniz.

Crunch

Olmazsa olmaz hareketlerden biri de Crunch hareketidir. Bu hareket yarım mekik olarak da bilinir. Bu hareket tamamen karın kaslarını çalıştırmaktadır.

Sırt üstü uzandıktan sonra dizlerinizi kırın ve ellerinizi boynunuzun altında kenetleyin. Gövdenizi yukarı doğru kaldırın ancak dizlerinize çok yaklaşmayın. Yalnızca belinizi kaldırmaya odaklanın. Ayrıca gövdenizi kaldırırken nefes verin indirirken nefes alın. Bu şekilde 10 tekrar 2 set yapmanız yeterlidir.

Russian Twist

Bu hareket alt karın kaslarını ve yarın karın kaslarını çalıştırır. Göbekteki yağları eriten en etkili egzersizlerden biridir. Bu hareket bir pilates matının üstüne oturduktan sonra dizleriniz kırın. Ardından ellerinizi karnınıza değmeyecek bir şekilde ileri uzatın veya başınızın altına koyun. Belinizi önce sağa daha sonra sola döndürün. Nefes alırken normal bir şekilde alın. Bu hareketi 15 tekrar 3 set şekilde yapabilir ve set aralarında 30 40 saniye kadar dinlenebilirsiniz.

Evde Göbek Eritmek İçin Neler Yapılmalı?

Evde göbek eritmenin en kolay yolu düzenli olarak yürüyüş ve egzersiz yapmaktır. Kilo vermenin olmazsa olmazı sağlıklı beslenmektir. Sağlıklı beslenmenin yanı sıra düzenli yürüyüş yapmak ve egzersiz yapmak kilo vermenizde oldukça etkilidir. Günde düzenli olarak 30 40 dakika kadar ora tempoda yürüyüş yapmanız öneriliyor.

Ayrıca evde hazırlayabileceğiniz yağ yaktıran kürlerde kilo vermenizde ve sağlıklı bir vücuda sahip olmanızda etkilidir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.