El Titremesi Neden Olur? El Titremesi Nasıl Geçer?

08.11.2022
2.280
El Titremesi Neden Olur? El Titremesi Nasıl Geçer?

El Titremesi, Nedenleri ve Tedavi Yöntemi

El Titremesi Neden Olur? El Titremesi Nasıl Geçer? 2022. El titremesi, pek çok kişinin karşılaştığı bir durumdur. Tıp dünyasında tremor olarak adlandırılmakta olan istemsizce bir yahut daha fazla uzvun ritmik hareketler göstermesi ile oluşan titreme olarak açıklanmaktadır. Çoğu zararsız olan el titremeleri diğer belirtiler göz önünde bulundurulduğunda bazı hastalıkların da haberci olacak nitelikte olabilmektedir. Bu sebeple mutlaka el titremesi ile ortaya çıkan farklı belirtiler varsa dikkate almak gerekmektedir. El titremesinin en belirgin nedeni stres kaynaklıdır. Zira gündelik yaşam kişileri pek çok açıdan strese maruz bırakmakta ve fiziksel olarak birtakım belirtiler söz konusu olabilmektedir. Strese bağlı gerçekleşen el titremeleri zararsız olup çoğu zaman kısa süre devam etmektedir.

El titremesi yaşayan bireylerin pek çoğuna bakıldığında tüketmiş olduğu yiyecekler de göz önünde bulundurulmaktadır. Zira tüketilen besinler el titremesi yapmakta ve kişiler çoğu zaman bunun farkında olmamaktadırlar.

Heyecan ve Korkuya Bağlı Titreme

El titremesi herkesin hayatında bir dönem şahit olduğu bazılarında geçici bazılarında ise kalıcı olacak şekilde ifade edilen, istemsiz bir şekilde meydana gelen, kasların ritmik bir şekilde hareket etmesidir. Genel olarak kafeinin fazla alınması gibi durumlarda geçici bir el titremesi olabilmektedir. Bunun yanı sıra panik atak, anksiyete hastalarında da el titremesi yoğun bir şekilde gözlemlenmektedir. Zira bu rahatsızlığa sahip olan bireylerde heyecan ve korku çok daha yoğun bir şekilde yaşanmaktadır. Bu durum ise kasların doğrudan etkilenmesine yol açmaktadır.

el titremesi neden olur

El Titremesi Nedenleri Nelerdir?

El titremesi farklı pek çok etkene bağlı bir şekilde görülebilir. Genellikle tek başına bir hastalık belirtisi olmayabilir. Zira her bireyin el titremesi yaşama ihtimali yüksektir. Anksiyete ve panik atak gibi durumların yanı sıra şeker hastalarında da bu durum oldukça sık görülmekte olup yemek sonrasında çok daha minimum seviyeye inmektedir. Kan seviyesinin düşmesi el titremesini tetiklemektedir. Bazı hormonal hastalıklar, beyine bağlı bazı hastalıklar, B12 eksikliği gibi durumlarda en sık kendini gösteren belirtilerden biri de el titremesidir.

El Titremesinde Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Yaşam boyunca her insanın en az bir kez şahit olduğu el titremesi farklı sebeplerden dolayı oluşabilmektedir. Bu sebeple tek bir tedavi yönteminden bahsetmek söz konusu olmamaktadır. El titremesine bağlı hastalığa göre farklı tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. Tedavi yöntemi kişiye özel belirlenmektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.