Ağda Makinesini Temizleme Yöntemleri Nelerdir?

Ağda Makinesini Temizleme Yöntemleri Nelerdir?
Ağda makinesi belirli aralıklarla kullanılmakta olan ve düzenli temizliğinin yapılmaması halinde hijyenik olmayacağından ağda makinesini evinizde temizleme yöntemleri.
Ağda Makinesinin Temizlenmesi
Sir ağda yapıldıktan sonra hijyen ve temizliği çok önemlidir. Makinenin temizliğine önem verilmemesi durumunda ise, kullanım süresinde kısalma meydana gelir. Bu sebeple de her kullanım sonrasında makinenin özenle temizlenmesi gerekmektedir. Şayet tek kullanımlık spatulalar kullanılmaması halinde spatula temizliğini de özel yapmalısınız. Ağda bir süre sonra soğuyacak olduğundan, lekesini çıkarmak çok daha zor olacaktır.
- Temizleme solüsyonu;
- Tek kullanımlık bez.
Ağda kalıntılarının makineden temizlenebilmesi için muhakkak yapmanız gereken özel üretilen solüsyonun olması gerekmektedir. Bu solüsyonlar makineyi satın alırken verilmektedir. Ayrıca makine temizliği için tek kullanımlık bezlerden kullanmanız gerekmektedir. Makine üzerinde bulunan lekenin büyüklüğüne göre solüsyonun beze dökülerek silmelisiniz. Bazı ağda lekelerinin inatçı olması nedeniyle mutlaka bastırıp temizlemelisiniz. Bu sayede daha kolay çıkacaktır.
Makine temizliği sonrasında ise spatula gibi parçaları musluk suyu ile tekrardan temizliğini yapabilirsiniz.
Bebe Yağı
- 1 fincan bebe yağı;
- Bez.
Makineye bulaşmış ağda lekelerini çıkarmak için ilk olarak yapmanız gerekenler arasında marketlerde satılan bebe yağını temin etmek olacaktır. Bebe yağını solüsyon olarak kullanmanız da mümkündür. Ayrıca bu yağın cilt üzerinde kalan ağda kalıntılarının normal yollarla çıkmayacak olması sebebiyle de cilt üzerinde ki kalıntıları da çıkarmak için kullanabilirsiniz. Yapacağınız ilk öncelikle çok büyük kalıntıların olması durumunda bir spatula ile o kalıntıları kazımak olacaktır. Daha sonrasında ise her kullanımdan sonra makinenin ömrünü uzatabilmek amacıyla temizliğinde bebe yağı bir miktar tek kullanımlık bez üzerine dökülmeli ve silinmelidir. Aynı şekilde cilt üzerinde her ağda sonrasında leke kalması durumunda da yapmanız olumlu sonuç verecektir.
Bebe yağını cilde sürmeniz durumunda ise cildi besleyecek olması sebebiyle güvenerek kullanabilirsiniz.
Zeytinyağı
- Sızma zeytinyağı;
- Tek kullanımlık bez.
Zeytinyağının cilt ve makine temizliğinde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ayrıca makine temizliği için evinizde o an zeytinyağı ya da solüsyon bulunmaması durumunda ayçiçek yağının da aynı işi yapacağını unutmamalısınız. Zeytinyağının cilt üzerinde ki lekelerin de çıkmasını ve bu sayede yapışkanlığını da alacaktır. Saf zeytinyağında cilt kuruluğunu alacak olduğundan, cildi besleyecek olması sebebiyle de rahatlıkla kullanabilir ve makinenizi temizleyebilirsiniz. Şayet lekelerin fazla olması halinde yapmanız gerekenin öncelikle fazla ağdadan kalanları çıkarmak olacaktır. Bunun için elinize bulaşmaması amacıyla eldiven kullanabilir ya da spatuladan yardım alabilirsiniz. Kazıdıktan sonra ise yapacağınız makine üzerine bir miktar zeytinyağı dökmek ve beklemek olacaktır. Aynı şekilde beze de dökerek makineyi silmeye başlayın. Zeytinyağıyla yapacak olduğunuz temizlik sonrasında makinenin üzerinde yağın görüneceği ve parlayacak olması sebebiyle toz ya da kir tutmaması amacıyla ilk öncelikle sabunlu bezle birkaç defa silmeli ve nemli temiz bir bezle duruladıktan sonra ise kurulamalısınız.
Makine Yağı
- Makine yağı;
- Bez;
- Sabun;
- Su.
Makine yağınında ağdanın kalıntılarını çıkarmak amacıyla etkili olan bir diğer yöntem olmaktadır. Makineyi temizlerken şayet ağdadan kalanlar olması durumunda yine başka bir yere bulaştırmadan dikkatle kazınmalıdır. Sonra yapacağınız ise makine yağından bir miktar dökmeli ve beklemelisiniz. Ağdanın özelliği olarak yapışkan olacağından her kullanım sonrasında temizliğinin yapılmaması durumunda toz lekeleri yapışarak hem kötü bir görüntü olmasına hem de bir süre sonrasında ise makinenin artık hijyenik olmamasına neden olacaktır. Makine yağını sürdükten 5 dakika beklemeli ve nemli bir bezle silinmesinin ardından, deterjanlı bir sünger ya da bez ile tekrar silmelisiniz. Yapacağınız nemli bir bezle durulamak ve sonrasında ise kurulamak olacaktır.