Ağız Kokusu Neden Olur? Ağız Kokusuna Ne İyi Gelir?
İçindekiler
- Ağız Kokusu Neden Olur? Ağız Kokusuna Ne İyi Gelir?
- Nefes Kokusuna Ne İyi Gelir?
- Ağız Kokusu Nasıl Giderilir Evde Çözüm?
- Karbonat ile ağız kokusunun giderilmesi
- Adaçayı ile ağızda oluşan pis kokunun giderilmesi
- Nefes kokusu neden olur?
- Ağız Kokusu Hangi Hastalıkların Belirtisi Olabilir?
- Akciğerden Gelen Nefes Kokusu
- Mideden Gelen Ağız Kokusu İlacı
- Ağız Kokusuna Ne İyi Gelir?
- Genizden Gelen Koku
- Evlenince Sabah Ağız Kokusu
- Ağız Kokusu Nasıl Giderilir Doğal Yollarla
Ağız Kokusu Neden Olur? Ağız Kokusuna Ne İyi Gelir?
Ağız kokusu neden olur? Ağız kokusuna ne iyi gelir? Sorularına cevap verilmeden önce ağız kokusu hakkında genel bilgiler bahsedilecek olursa, kadın-erkek bazı insanlarda, ağız kokusu problemi görünmektedir. Bu problemin oluşmasının birçok nedeni vardır. Özellikle diş sağlığı alışkanlıklarından kaynaklı ağız kokusu olmakla beraber, tüketilen besin ve içecekler ve sağlıksız yaşamdan kaynaklı olarak ağız kokusu problemi ortaya çıkabilmektedir.
Besinlerin tüketiminde en önemli role sahip olan dişlerin; günlük bakımları, fırçalanması ve diş aralarına giren besin atıklarının diş ipi yardımı ile temizlenmesi önem arz eder. Aksi takdirde biriken bu atıklar, zamanla bakteri oluşumuna sebebiyet vererek hem diş çürümesine neden olmakta hem de ağız kokusu oluşturur.
Rahatsız edici ağız kokusunun diğer önemli nedenleri ise böbrek rahatsızlıkları, diyabet, burun ve burun eti rahatsızlıkları, ağız kuruluğu, uzun süreli açlık, alkol tüketimi ağız kokusunu oluşturur. Ayrıca sigara ve tütün türevi maddelerin içilmesi, bademcik iltihabı, mide ve bağırsak sistemi rahatsızlıkları, diş çürükleri, sinüzit, ağız içi mantar enfeksiyonu gibi çeşitli nedenlerden dolayı ağız kokusuna neden olur.
Nefes Kokusuna Ne İyi Gelir?
Nefes kokusuna ne iyi gelir? Sorusu ağız ve nefes kokusu olan kişiler tarafından cevabı merak konusu olmuştur. Ağız kokusu ve nefes kokusu, enfeksiyonsal rahatsızlıklar sebebiyle oluşabildiği gibi günlük ağız bakımının yapılmaması sonucu da bu koku belirgin bir şekilde ortaya çıkabilmektedir. Ağız kokuları, yenilen içilen besinlerden kaynaklı olarak kısa süreli olabildiği gibi bazen kronik yani sürekli olacak şekilde oluşabilmektedir.
Rahatsız edici nefes kokusunun düzeltilebilmesi için tıbbi ilaçlar dışında alternatif tıp denilen özellikle doğal bitkilerle nefes kokusu ortadan kaldırılabilir. Karanfil, nane çayı, limon, tarçın, adaçayı, karbonat gibi bitki ve bileşenler kullanılarak ve çeşitli karışımlar hazırlanarak nefes kokusu rahatsız etmeyecek seviyeye düşürülür ve ilave olarak güzel bir koku sağlanabilir.
Ağız Kokusu Nasıl Giderilir Evde Çözüm?
Ağız kokusu nasıl giderilir evde çözüm yöntemleriyle bu sorunların çözümü basit hale getirilebilir. Ağız kokusunun giderilebilmesi için evde birçok yöntem kullanılarak çözüm bulunabilir. Farklı karışımlar ve solüsyonlar hazırlayarak ağız kokusu problemine çara bulunabilir.
Karbonat ile ağız kokusunun giderilmesi
- Bir bardak içme su içerisine, 1 tatlı kaşığı karbonat ilave edilerek homojen bir karışım hazırlanır.
- Hazırlanan bu karışım gargara yapılarak ağız içerisinde ferahlıkla beraber, devamlı yapılması halinde ağız kokusu problemlerinde etkili bir çözümdür.
Adaçayı ile ağızda oluşan pis kokunun giderilmesi
Vücutta çeşitli enfeksiyonlara bağlı olarak ve tüketilen besinlerden kaynaklı olarak günlük ağız bakımının yapılmaması halinde diş etlerinde iltihaplanmalar oluşabilmektedir. Bu iltihaplanmalar ağızda pis kokuların oluşmasının temel kaynaklarından birisidir. Adaçayı kullanılarak kötü ağız kokusu giderilmesi sağlanabilir.
Nefes kokusu neden olur?
Nefes kokusu neden olur? Sorusunun cevabı, yazı içeriğinde detaylı olarak izah edilmiştir. Ağızda oluşan pis kokunun birçok nedeni vardır. Özellikle günlük yapılması gereken ağız bakımının ihmal edilmesi veya hiç yapılmaması, diş eti iltihaplanmaları, enfeksiyonsal rahatsızlıklar, diyabet, böbrek rahatsızlıkları, sindirim sistemi problemleri gibi çeşitli nedenlerden dolayı nefes kokusu değişerek rahatsız edici bir hal alabilmektedir.
Bu tür problemi olan insanlar, toplum içerisinde hem kendileri rahatsız olmakta hem de çevresindeki insanlar bu kokudan rahatsız olabilmektedir. Nefes kokusunun giderilmesi için mutlaka günlük ağız bakımının yapılması ve bununla birlikte çeşitli bitkisel tedaviler uygulanarak hem ağızdaki bakterilerin oluşumu engellenebilir, hem de ağız kokusu düzeltilerek problem ortadan kaldırılabilir.
Ağız Kokusu Hangi Hastalıkların Belirtisi Olabilir?
Ağız kokusu hangi hastalıkların belirtisi olabilir sorusunun cevabı ağız kokusu problemi olan kişilerce merak edilir. Ağız kokusu, kısa süreli ve uzun süreli olmak üzere iki şekilde oluşabilmektedir. Kısa süreli ağız kokuları, genellikle günlük ağız bakımlarının yapılmaması ve günlük tüketilen besin ve içeceklere bağlı olarak gelişir. Ancak kronik haldeki yani sürekli oluşan ve devam eden ağız kokuları ise birçok hastalığın habercisi olabilir.
Özellikle boğaz kokuları, solunum ve akciğer enfeksiyonları, bademcik iltihabı, boğaz enfeksiyonu, mide rahatsızlıkları, yemek borusu rahatsızlıkları, reflü, gastrit, ülser, karaciğer hastalıkları, karaciğer yetmezliği, diyabet, böbrek yetmezliği gibi hastalıkların habercisi olabilir. Bu nedenle sürekli devam eden ağız kokuları olması halinde mutlaka bir hekimin kontrolünden geçilmelidir. Hekim tarafından verilen tıbbi tedavi ile kronik ağız kokusu problemleri ortadan kaldırılabilir. Ayrıca ağız kokusuna sebebiyet veren rahatsızlıklar teşhis edilebilir.
Akciğerden Gelen Nefes Kokusu
Akciğerden gelen nefes kokusu, kişileri gayet rahatsız eden bir durumudur. Ağızda oluşan kokular, nefes kokusu ve ağız kokusu olmak üzere farklıdır. Nefes kokuları, farklı hastalıklar nedeniyle oluşmaktadır. Ağız kokusu ise günlük tüketilen besinler ve içeceklere bağlı olarak ve ağız bakımını yeterince yapılmamasından kaynaklı oluşur.
Bu yüzden iki koku arasında temel farklar vardır. Nefes kokusunun oluşmasının temel sebebi ise çeşitli bakterilerden kaynaklıdır, yani nefes kokusu ağızdan kaynaklanmaz. Vücudun iç bölgelerinden oluşan hastalıklara bağlı olarak ortaya çıkar. Nefes kokusu problemi yaşayan bireylerde, aynı zamanda göz yaşarması ve göz yanması gibi semptomlar da ortaya çıkabilmektedir. Nefes kokusu, dişlerin fırçalanması ile giderilemez.
Nefes kokusunun nedenleri genel olarak metabolizma sorunları, karaciğer yetmezliği, diyabet, böbrek yetmezliği, akciğerde meydana gelen enfeksiyonlar olarak belirtilebilir. Akciğer rahatsızlıkları olan kişilerde, kronik haldeki pis nefes kokusu, hem hastayı hem de hastanın çevresindekilerini rahatsız eder. Bu nedenle bu tür problemi olan kişiler, mutlaka tedavi sürecini başlatarak sorunun çözümüne çare bulmalıdırlar.
Mideden Gelen Ağız Kokusu İlacı
Mideden gelen ağız kokusu ilacı kimyasal dışında özellikle bitkisel tedavi yöntemlerine başvurarak çare aranabilir. Ağız kokusunun oluşmasının nedenlerinden biri de mide kaynaklıdır. Mideden gelen ağız kokusunun çözümünde, aşağıda belirtilen yiyecekler ve içecekler tüketilerek kurtulmak mümkündür.
- Kereviz sapı, elma ve havuç tüketebilirsiniz.
- Yeşil sebze yiyiniz.
- Evde yapılan yemekler içerisine nane, maydanoz, dereotu gibi bitkileri katarak tüketebilirsiniz.
- Yoğurt tüketimini arttırın ve özellikle şekerli yoğurtlardan kesinlikle sakınılmalıdır.
- Meyveler içerisinde vişne tüketebilirsiniz.
- Yeşil çay içerek ve turunçgiller tüketerek bakterilerin yok edilmesini sağlayabilirsiniz.
- Zencefil katılarak hazırlanan limon çayı harika bir ağız kokusu gidericisidir.
Ağız Kokusuna Ne İyi Gelir?
Ağız kokusuna ne iyi gelir sorusunun cevabı, birçok kişi için çok önemlidir. Bitkisel tedavi yöntemleri içerisinde zengin içeriklere sahip ve mucizevi iyileştirici olarak kullanılan bitkiler dünyasından faydalanılarak ağız kokusu tamamen giderilebilir. Karanfil, nane çayı, adaçayı, yeşil çay, tarçın, limon gibi bitkiler ve turunçgiller tüketilerek ağız kokusu sorununa çare aranabilir. Bunun dışında düzenli olmak şartıyla karbonattan hazırlanan gargara da ağız kokusunda etkilidir.
Genizden Gelen Koku
Genizden gelen koku, birçok hastalığın habercisi olabilir. Özellikle kulak, burun, boğaz üçlüsü ile ilgili olarak bu organların iç kısımlarında oluşan iltihaplanmalar koku oluşturabilmektedir. Bunun dışında genizle alakalı olarak sinüzit, farenjit ve bademcik iltihaplanması olan kişilerde ağız kokusu daha da belirginleşir. Bu durum kişileri sosyal açıdan rahatsız etmekle beraber uygun yöntemlerle tedavi edilmediği takdirde hastalığın boyutu ilerleyerek ciddi sorunlara sebebiyet verebilir. Bitkisel tedavi yöntemlerine başvurarak geniz bölgesindeki rahatsızlıklar tedavi edilebilir.
Evlenince Sabah Ağız Kokusu
Evlenince sabah ağız kokusu durumunun devam etmesi çiftler arasındaki ilgiyi olumsuz yönde etkilemektedir. Özellikle ağız kokusu problemi, karı ve koca arasında cinsel münasebetle beraber, öpüşme sırasında eşleri rahatsız ederek öpüşmeden uzak durma eğilimi oluşabilmektedir. Geceleyin tüketilen besinler ve içeceklerden sonra ağız bakımının yapılmaması ve uyku halinde ağızdaki tükürük salınımının çok azalması sebebiyle ağız kokusu oluşur. Hâlbuki ağız kokusu eğer farklı rahatsızlıklardan kaynaklı değilse, bitkisel tedavi yöntemlerine başvurarak ağız kokusu tamamen ortadan kaldırılabilir.
Ağız Kokusu Nasıl Giderilir Doğal Yollarla
Ağız kokusu nasıl giderilir doğal yollarla ağız kokusundan kurtulmak gayet kolaydır. Yapılması gereken tek iş, mucizevi özelliklere sahip bitkiler dünyasından çare arayışına girmektedir. Limon tüketerek, karanfil çiğneyerek, bolca su tüketerek, nane çiğnemek, rezene bitkisi karışımı gibi birçok yöntemle ağız kokusu problemi tedavi edilebilir. Bir su bardağı suya bir çorba kaşığı sirke ilave edilerek hazırlanan sirkeli su karışımı içilerek hem mideden gelen pis koku engellenir hem de bakterilerin oluşmasının önüne geçilebilir.