Deri Çanta Bakımı ve Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

18.01.2019
5.798
Deri Çanta Bakımı ve Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

Deri Çanta Bakımı ve Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

Kadınların çok severek kullandıkları deri çantalarının bakımlarını aksattıkları zaman kullanım ömrü kısalacak olması sebebiyle evde bakımının ve temizliğinin yapılması.

Deri Çanta Bakımı

Çoğunlukla kadınların aksesuar olarak yanında taşıdığı ve içerisine eşyalarını koyduğu deri çantalarının nasıl temizlenmesi gerektiğini ve sıklıkla bakımlarını yaptıkları zaman kullanım ömürleri daha uzun olacaktır. Doğal deriden üretilen bir deri çantanın her zaman için bakımını yapmaları gerekiyor. Bu bakımı sanıldığı kadar zor olmayıp, evdeki malzemeler ile birlikte hem bakımını yapacağınız gibi hem de temizliğini de doğal yollarla yapabilirsiniz. Bakımı için püf noktaları şu şekilde olmaktadır.

  • Hakiki deri yıkanma sonucunda deforme olmasına neden olabilir. Bu nedenle de ıslak temizliği yapılmamalıdır;
  • Bakımı sırasında her zaman için ilk önce iç kısmını daha sonrasında dış temizliği yapılmalıdır;
  • Her on beş günde bir bakımını yapmanız ömründe uzama olmasını sağlayacaktır;
  • Doğal bir malzeme olması sebebiyle temizliğini de doğal malzemeler ile gerçekleştirmelisiniz;
  • Mümkün olduğu kadar deri çantaların kimyasal malzemeler ile birlikte temizlenmemesi önemlidir.

Çantaların bakımı sırasında dışarıda bulunan tozlardan etkilenecek olması nedeniyle her zaman için deri bir çantanın bu tozlardan arındırılıp bu şekilde temizliğinin yapılması gerekmektedir. Tozlardan arındırmak içinse sert bir fırça ile birlikte fırçalamanız sonucunda kolaylıkla ve kısa süre içerisinde tozlar yok olmuş olacaktır. Sadece deri çantaların dış kısımlarının değil, aynı zamanda da iç kısımda bulunan astarının da temizliği önemlidir.

İçerisine koyduğunuz eşyalarınız nedeniyle bir süre sonrasında astarı kirlenecek ya da ucu sivri herhangi bir şey koymanız durumunda ise astarının yırtılmasına neden olur.

Deri Çantaların Temizliği

  • 1 yemek kaşığı amonyak;
  • 1 yemek kaşığı Arap sabunu;
  • 2 su bardağı su;
  • Fırça;
  • Sünger ve bez.

Temizleme işlemine geçmeden önce çantanızın içerisinde bulunan bütün kişisel eşyalarınızı çıkartın. Çantanızı ters döndürüp silkeleyin. Elinize bir tane kalın saplı fırça almalısınız ve ilk önce iç kısmını daha sonrasında ise iç kısmını fırçalayıp bütün tozların çanta üzerinden çıkmasını sağlamalısınız. Daha sonrasında ise Bir kabın içerisine ılık su koyup, içerisine Arap sabunu koyun ve karıştırıp Arap sabununun erimesini sağlamalısınız. İçerisine amonyak da ekledikten sonra biraz daha karıştırın ve bir sünger alınarak karışımın içerisine batırıp çantanın ilk öncelikle iç kısmını temizleyin. Bu süre içerisinde sıklıkla kullanmakta olduğunuz süngeri yıkamalısınız. İç ve dış temizliğini yaptıktan sonra hemen durulamak için silmemelisiniz.  5 dakika boyunca beklemeli ve deterjanlı suyun gözle görülmeyen kirlere bile nüfuz etmesini beklemelisiniz. Yünlü bir bez ıslatılmalı ve az önce hazırladığınız karışım ile birlikte silmiş olduğunuz çantanızı durulamak için silin.

Herhangi bir ısıtıcı ile kurutmamalı ve sadece oda içerisinde kendiliğinden kuruması sağlanmalıdır.

Sirke ve Karbonatla Temizliği

  • 1 çay bardağı sirke;
  • 1 su bardağı su;
  • 1 yemek kaşığı karbonat;
  • Fırça, bez ve sünger.

Çanta içerisinde bulunan kozmetik ürünlerinin dökülmesi gibi durumlarda çantanın kirlenmesi sonucunda temizliğini yaparak kiri çıkarmak için uygulayacak olduğunuz yöntemdir. Ayrıca çantaların konulan yer nedeniyle mikrop bulaşması gibi bir durumla karşı karşıya kalabilirsiniz. Böylesi bir durum altında kalmanız sonucunda sirke ve karbonat ile birlikte bir karışım hazırlamanız gerekmektedir. İlk öncelikle çantanın tozdan arındırılması için fırçalamalısınız. Sonra ise bir kabın içerisine ılık su koymalı ve içerisine karbonat koyup karıştırılarak eritilmelidir. Her zaman beyaz ve mayasız sirke kullanarak mikroplardan çantanızı arındırmanız gerekmektedir. Renkli bir sirke ile birlikte temizliği yapılması durumunda açık renkte olan deri çantalarda renk verme ihtimali vardır. Sirkeli su ile birlikte hem iç kısmının hem de dış kısmını silerek 10 dakika boyunca beklemeli ve ardından ise bez ıslatılarak silmeli kurutarak çantanızı kullanabilirsiniz.

Deri Çantayı Parlatmak

  • 1 tatlı kaşığı bebek kremi;
  • Fırça.

Deri çantalarınızın zamanla eskisi gibi parlamadığını fark ettiğiniz zaman bu işlemi önlemek için yapmanız gereken ilk işlem bebek kremi ya da cildinizi nemlendirmekte olduğunuz gliserin bakımından zengin olan bir nemlendirici krem kullanarak parlatmanız mümkündür. İlk olarak yukarıda temizleme yöntemlerinden bir tanesini tercih ederek çantanın temizliğini gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Çantanın kuruması ile birlikte çantayı elbise fırçası gibi bir fırça ile birlikte fırçalamalı ve çantanın büyüklüğüne göre krem elinize alarak çok az miktarda çantanızın üzerine koyun ve yayın. Bu şekilde oda sıcaklığında çantanızı bekletmelisiniz. Kremi sürer sürmez hemen çantanın parladığını fark edeceksiniz. Bu işlemi her 15 günde bir sürekli olarak kullanmakta olduğunuz deri çantalarınızı temizledikten sonra parlaklığını kazandırmak için yapabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.