Deri Koltuk Temizliği Yapmak İçin Hangi Uygulamalar Kullanılmaktadır?

03.07.2017
5.390
Deri Koltuk Temizliği Yapmak İçin Hangi Uygulamalar Kullanılmaktadır?

Deri koltukların temizliği için özel bakım yöntemleri kullanılır. Deri koltuklar hem temizleyici spreyi hem de evde yapılan doğal ürün karışımları ile temizlenir. Bu tamamen kişinin tercihidir.

Deri Koltuk Temizliği ve Bakımı Nasıl Yapılır?

 

Deri koltuk temizliği özel bakım yöntemleri kullanılarak belli aralıklar ile yapılmalıdır. Deri koltuklar beli başlı deri koltuk temizleyici spreyi ve evde yapılan doğal ürün karışımları ile temizlenir. Deri koltuk nasıl temizlenir kapsamında düzenli ve doğru bakım yapıldığı sürece uzun yıllar kullanılabilir. Deri koltuk temizleme ve leke çıkarma için aşağıda bulunan adımlar takip edilmelidir.

Kalıntılardan Kurtulma

Deri koltuk üzerinde bulunan tüm kalıntılardan kurtulmak için mutlaka vakumlu süpürge kullanılmalıdır. Özellikle bakımı için kıvrım yerleri ve kat yerlerinin temizliği en doğru şekilde yapılmalıdır. Temizleme yöntemleri kapsamında süpürgenin fırça aparatını kullanın. Fırçanın kıllarının yumuşak olması çok önemlidir. Bu sayede koltuk çizilmez ve bakımı daha rahat yapılır. Süpürme işlemleri bittikten sonra mikrofiber bez ile yüzeyin tozunu almanız gerekir.

Düzenli Temizlik Yapmak

Gerekli Malzemeler

  • Beyaz sirke
  • İçme suyu
  • Bez
  • Deri temizleme spreyi
  • Kova

Beyaz sirke ve içme suyu eşit miktarlarda kovanın içinde karıştırılır. Deri temizleme spreyi koltuğun üzerine sıkılır. Ardından hazırlanan sirkeli karışıma temiz bir bez daldırılır ve sıkılır. Leke olan bölgeler bu bez yardımı ile bastırılmadan silinir ve leke çıkarılır. Leke olan bölgeler deri temizleme ürünleri sayesinde silinir ve çıkar. En son içme suyu ile tüm koltuk durulanır ve doğal yollar ile kuruması için üzerine oturulmaz.

Yağ, Mürekkep, Tükenmez Kalem ve Sıvı Lekeler Nasıl Çıkar?

Yağ Lekesi Nasıl Çıkar?

 

Saç, güzellik ürünleri veya yiyeceklerden oluşan bir deri koltukta kalabilir. Bu lekeleri fark ettiğiniz anda çıkarmaya çalışmak en doğru adım olacaktır. Yağ lekesi olan kısımlar yine deri temizleme ürünleri ile silinerek çıkarılmalıdır. Bu ürünlerin içeriğinde bulunan çıkarıcı özellikler kısa sürede çözüm sağlar. Deri koltuktan leke nasıl çıkar kapsamında durulanması şarttır. Aksi takdirde deterjan lekesi koltuğun üzerinde kalır. Bunun dışında evde bulunan malzemeler ile de yağ lekesi çıkarılabilir. Bunun için gereken malzemeler;

  • Kabartma tozu ya da mısır nişastası
  • Diş fırçası
  • Temiz bez
  • İçme suyu

Yağ ve siyah tükenmez kalem lekesi çıkarma için leke üzerine dökün. Kabartma tozu ya da mısır nişastası bu şekilde birkaç saat boyunca kalsın. Sonrasında diş fırçası ile fırçalayın..en son içme suyu ile tüm koltuk durulanarak doğal yollar ile kuruması için kesinlikle üzerine oturulmaz.

Siyah Tükenmez Kalem ve Mürekkep Lekesi Nasıl Çıkar?

Gerekli Malzemeler

  • Alkol
  • Pamuk
  • Nemli bez

Mürekkep ve tükenmez kalem lekesi alkole batırılmış pamuklu bir top ile dikkatli bir şekilde lekelenir. Bu işlemin dikkatli bir şekilde yapılması gerekir. Leke çıktıktan sonra deri koltuğun yüzeyi nemli bir bez yardımı ile silinir. Ardından temiz kuru bir bezle kurulanır. Bu leke çıkarma işlem dikkatli yapılır ve deriye kesinlikle zarar verilmez.

Sıvı Lekesi Nasıl Çıkar?

 

Kırmızı şarap, çay ve kahve tarzındaki içecekler koltuklarınıza dökülebilir. Bu tarz sıvıları anında temizlemek ve deri yüzeylerin kurumasına izin vermek en doğrusudur. Deride bulunan sıvı çıkarıldıktan sonra mutlaka temizleme solüsyonu ile temizlenmelidir. Ardından durulanmalı ve kuru bir bezle ile kurulanmalıdır. Kurulama işlemi tamamlandıktan sonra mutlaka deri bakım kremleri ile temizlenir.

Ev Yapımı Leke Çıkarma Çözümü

Gerekli Malzemeler

  • Beyaz sirke
  • 15 damla limon ya da çay ağacı yağı
  • Deri kremi

Derin bir kabın içinde beyaz sirke ve limon karıştırılır. Bu karışımın hafif düzeyde karıştırılması gerekmektedir. Bu karışım kanepenin ya da koltuğun lekeli olan kısmı dışında tamamına uygulanır. Bez yardımı ile yapılacak olan uygulamada dairesel hareket kullanılır. Bu karışımın özellikle lekeli olan bölgelerde 1 gece boyunca kalması gerekir. Karışımın sulu şekilde deri koltuğa sürülmemesi gerekir. Aşırı düzeyde sıvı deri kanepeye zarar verebilir. Ertesi gün temiz bir bez yardımı ile koltuğun her tarafını durulayın. Kurumasının ardından parlaklığı düzeltmek için deriyi hafifçe krem sürün. Krem sürme esnasında deri parmaklarınızı küçük, dairesel hareketlerle parlatma yapmak gerekir. Deri yumuşak ve parlak tutmak için her altı ila on iki ayda bir tekrarlayın. Krem talimatları doğrultusunda kullanılır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.