Duşakabin İçinde Gerekli Olan Temizlik Nasıl Yapılmalıdır?

14.07.2017
7.039
Duşakabin İçinde Gerekli Olan Temizlik Nasıl Yapılmalıdır?

Duşakabin temizliği için yapılacak olan uygulamalarda özellikle evde yapılan karışımları tercih etmelisiniz. Bu sayede sağlık açısından sorun yaşamaz ve daha sağlıklı bir temizlik yaparsınız.

Giderlerin Temizlenmesi

 

Gerekli Malzemeler

  • Amonyak
  • Sıcak su

Duşakabin içinde bulunan gideler temizlenmezse özellikle sağlık açısından sorun meydana gelir. özellikle gider içinde bulunan saç ve kıl sorunlarını ince bir kanca yardımı ile almak gerekir. Ardından gider kapağının vidasını sökün ve bu kısımda bulunan saç ile kıllarının tamamını çıkartın. Süzgeçlerinizi temiz tutulması için giderlerin haftalık olarak çıkartılarak temizlenmesi gerekir. Duşkabin gider temizliği için kaynatılmış bir litre suyun içine bir fincanın 4’te 1’i kadar amonyak dökülür. Kalan gider tıkanıklıklarının çözülmesi için giderden dökülür. Ardından mutlaka sıcak su ile yıkanmalıdır. Daha büyük tıkanıklıklar için kesinlikle profesyonel yardım almak gerekir.

Duvarların Ve Küvetin Temizlenmesi

 

Gerekli Malzemeler

  • Duşakabin temizleyici ürün
  • Sünger
  • Sıcak su

Duşakabin sabun lekesi nasıl çıkar kapsamında küvet ve fayansların en doğru şekilde temizlenmesi gerekir. Duşakabin içinde bulunan şişeleri, lif kabuklarını, tıraş makinelerini, sabunu ve diğer öğeleri çıkarın. Duşun fayans kısımlarının tamamını sıcak su ile yıkayın. Özellikle sarı lekeler, küf ve kireç lekeleri için bu uygulamada duşakabin temizleyici kullanmak gerekir. bu alanlardaki lekeler için duşakabin temizleyici ürün sıkılı ve 30 dakika boyunca bekletilir. Bekleme esnasında banyo kapısı ve camlar açılmalıdır. Sonuçta kimyasal bir ürün olduğu için kokusundan etkilenmemek gerekir ve eldiven ile işlem yapılmalıdır. Ardından sünger ya da fırça yardımı ile ovulur ve sıcak su ile her alan durulanır. Durulama işlemi bittikten sonra mutlaka havlu yardımı ile kurulanmalıdır. Bu alanların temizliği için evde de temizleme ürünü yapılabilir. Bunun için gerekli malzemeler;

 

  • 1 fincan sirke
  • 1 fincan sirke
  • 1 fincan amonyak
  • Sıcak su
  • Fırça ya da sünger

Tüm malzemeler sprey bir şişenin içine boşaltılır. Tamamen karışması adına mutlaka çalkalanmalıdır. Duşakabin nasıl temizlenir kapsamında siyah ve sarı leke, kireç ve küf olan her alana sıkılır. Ardından sünger ya da fırça yardımı ile iyice ovulur. Zaten ovma esnasında kirlerin çıktığını gözlemleyebilirsiniz. Ardında soğuk su ile durulama yapılmalıdır.

Muslukların ve Sarı Lekelerin Temizlenmesi

 

Gerekli Malzemeler

  • Sirke
  • Sıcak su

Musluklar ve çevresinde bulunan sarı ve siyah lekelerin çıkarılması için öncelikli olarak su ile yıkanması gerekir. bir kabın içinde sıcak su ile sirke eşit miktarda karıştırılır. Bu karışım temiz bir bez ile kullanılmalıdır. Musluklar sarı, siyah ve kireç lekesi bu bez ya da sünger yardımı ile ovularak silinir. Özellikle kireç lekelerini silmek için dairesel hareketler uygulamak gerekmektedir. sarı lekeler için kimyasal içerikli olan ürünlerde kullanılabilir.

 

Bunun için gerekli malzemeler;

  • Duşakabin temizleme ürünü
  • sünger ya da fırça
  • eldiven
  • su

duşakabin sarı lekeler nasıl çıkar kapsamında sorun olan bölgelere seçilen ürün sıkılır ve kullanım talimatına göre bekletilir. Ardından fırça ya da sünger yardımı ile iyice ovalanır. Ovalanma esnasında lekeler kolay şekilde çıkar. bu uygulama sabun kalıntıları lekesi konusunda da etkili olan bir çözüm sunar.

Duş Başlığı ve Perdesi Temizleme

 

Gerekli Malzemeler

  • beyaz sirke
  • duş başlığını içine alabilecek boyutta poşet

bu uygulamada kullanılacak olan sirkenin miktarı duş başlığının boyutu ile alakalıdır. Duş başlığını içine alacak kadar çok sirkeye ihtiyacınız olacaktır. duşakabin temizliği için kullanılacak olan poşetin sızdırmaması ve delik olmaması çok önemlidir. Bu uygulamayı ayda bir kez yaptığınızda duş başlığınız her daim temiz kalacaktır. Duşakabin temizliği konusunda başlığın sirkeye ile dolu poşetin içine koyulması ve ağzının sıkı şekilde bağlanması gerekir. başlıkta bulunan kireç lekesi ve diğer lekeler 1 gün boyunca bekletildiğinde çıkar. ertesi gün başlık poşetin içinden çıkartılır ve sabun ile köpürtülmüş olan bez yardımı ile ovalama işlemleri yapılır. ovalama bittikten sonra mutlaka soğuk su ile durulanıp, iz bırakmayan bir havlu yardımın ile kurulanmalıdır. Düzenli şekilde uygulandığı sürece kireç lekesi ve diğer lekeler tamamen çıkar.

Perdeler

 

Küvet kısmında perde kullanımı yapıyorsanız perdeye zarar vermeden yerinden çıkartın. Duş perdesi uzun zamandır temizlenmemişse perdeyi değiştirmeniz gerekebilir. Ayrıca perdeniz kumaşsa çamaşır makinesinde yıkama yapmak gerekmektedir. eğer çamaşır makineniz bozuksa ya da makinede yıkamak istemezseniz küvetin içine koymanız gerekir. küvet içinde ıslanan perdenin temizlenmesi için temiz bir havlu parçasından yardım almalısınız. Havlu perdenin üzerinde kese etkisi yaparak temizlik yapmanıza yardımcı olacaktır. Islanan perdenin üzerine ağartıcı özelliği bulunmayan bir çamaşır deterjanı dökün ve havlu ile biraz ovalayarak ıslayın. Bu şekilde yarım saat boyunca bekletin. Leke çoksa bekletme süresi uzatılabilir. Yani lekenin çıkmasına bağlı olarak uzatabilirsiniz. Duş perdesine yumuşatıcı kullanmaktan kaçınmak gerekir.  bekleme süresinden sonra iyice ovalama yapın ve su ile durulayın. Kurutma işlemini asarak yaparsanız kırışıklıkta meydana gelmez. Duş perdeniz naylon karışımlı ise kesinlikle çamaşır makinesinde yıkama yapılmaz. Bunun için yine küvette işlem yapmak gerekir. naylon karışımlı perdeler için sabunlu bez ile ovalama yapılması uygun olacaktır. Durulama yine bol su yardımı ile yapılmalıdır. Asarak kurutulması suyun akmasını sağlar ve su lekesinin oluşmasının da önüne geçer.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.