Duvarlar Nasıl Silinir ve Hangi Deterjanlar Kullanılmalıdır?

22.05.2018
7.594
Duvarlar Nasıl Silinir ve Hangi Deterjanlar Kullanılmalıdır?

Kirlenen duvarları özellikle de bahar temizliği sırasında tekrardan boyatmak yerine silmek isteyen bayanların hangi deterjanı ve hangi apartı kullanarak daha kolay duvarlarını temizleyebilir.

Duvar Silme

Duvar temizliği çok sık yapılmasa da senede birkaç defa duvar silme işlemi oldukça zor bir temizlik işidir. Duvar silme sırasında boyanın açılmaması ve duvarda oluşan lekeleri tamamen çıkarırken temizlik yaparken zorlanmadan kolaylıkla temizlemek gerekmektedir. İlk olarak duvarda oluşan kirlerin yumuşaması için odanın pencere ve kapısı kapatılmalıdır. Odanın ortasına bir kova kaynar su bırakılmalı ve duvarda oluşan kirlerin yumuşaması için bir süre beklenmelidir.

Duvar temizliğine geçmeden önce duvarların köşelerinde oluşan tozların alınabilmesi için elektrikli süpürge ile örümcek ağlarının ya da tozların alınması gerekmektedir. Duvarların canlı ve daha parlak görünmesini sağlamak için duvardan kalıcı lekeleri çıkarmak için silme işlemi öncesinde genel temizlik yapılmasından sonra boyanın çıkmasını sağlamayacak bir deterjan ile silme işleminin gerçekleşmesi gerekmektedir.

Silme işlemi yaparken duvar boyasının kalitesi çok önemlidir. Bu nedenle de silme işlemine başlamadan önce hazırladığınız deterjanlı su ile küçük bir bölümü silmeli ve eğer duvar boyasının aşınması sonucunda silmek duvarınıza zarar vereceğini unutmamalısınız.

Kullanacağınız Deterjanlar

Duvar silmek için ihtiyacınız olan duvardaki kire uygun olan deterjanı seçmeniz olacaktır. Unutmamalısınız ki bazı deterjanlar ile duvarı silmek sonucunda duvar boyasında rengi açılmasına neden olacaktır. Bu nedenle de evinizde bir kova su ile birlikte şu deterjanları kullanmanız hem hijyenik olmasını hem de daha temiz olmasını sağlayacaktır:

  • Nişasta;
  • Arap sabunu;
  • Yağ çözücü;
  • Bulaşık deterjanı;
  • Yulaf unu;
  • Çamaşır suyu;
  • Tuz;
  • Sirke;
  • Karbonatlı su.

Mutfak gibi bir alanı temizleyeceğiniz zaman yağ lekesine karşı bulaşık deterjanı ve suyun içerisine bir miktar yağ çözücü eklemeniz sonucunda yağ lekelerinden duvarınızı arındırmış olacaksınız.

Daha çoğunlukta sobalı evlerde ya da şömine olan evlerde is lekesi olmaktadır. İs lekesini duvardan çıkarmak oldukça zahmetlidir. Pratik yollardan bir tanesi Arap sabunu, tuz, sirke ile sıcak su karışımı ile birlikte bir sünger ile birlikte is lekesini çıkarmak için ovalamalısınız.

Sürtünme izi olması durumunda ya da çok kirli olan duvarların temizliğini gerçekleştirmek için yapacak olduğunuz suyun içerisine bir miktar çamaşır suyu eklemelisiniz.

Duvar Silme Aparatı

Duvar silme işlemini kolaylaştırmak için ihtiyacınız olan yardımcı aletler olacaktır. Bunun için son yıllarda üretilen ve İnternet üzerinden de satın alacağınız birçok duvar silme aparatı bulunmaktadır. Özellikle de duvar kağıdı olması durumunda bunun normal deterjanlar ve aparatlar kullanılarak gerçekleşmeyecek olduğundan daha dikkatli ve duvar kağıdı için özel üretilen malzemeleri kullanmalısınız.

  • Duvar silme bezi;
  • Sünger;
  • Fırça.

Duvar silme işleminin kol yardımıyla silme işlemi yorucu bir yöntem olması sebebiyle son zamanlarda ev hanımlarının bu işini kolaylaştıracak birçok silme aleti yardımcı olmaktadır.

Duvar Silmenin Pratik Yolları

Duvarı silmek istiyorsanız ilk olarak duvar boyasını aşındırmayacak olan temizlik malzemelerini kullanmanız gerekmektedir. Bunun için yukarıda yazmış olduğumuz deterjan malzemeleri duvar boyasının aşınmamasını sağlayacaktır. Duvar silme işlemine başlarken her zaman için duvarın en dip kısmından başlamalısınız. Duvarın her zaman için altından başlamalı ve yukarıya doğru temizlik yapmalısınız. Bu sayede su yukarıdan aşağı akmayacaktır. Temizlik işlemi yaparken mutlaka kiri temizlemek için yumuşak bir bez ya da sünger kullanmanız gerekmektedir.

Duvarı silerken ilk olarak deterjanlı su ile silerken sonrasında durulamaya işlemi yapacağınız için küçük alanları deterjanlı su ile silip sonrasında kurulayın. Böylelikle deterjan kuruması sonrasında deterjan lekesi bırakmayacaktır.

Çok fazla lekeli olan duvarların temizliğini yaparken Arap sabunu ile yapmak ve suyun içerisine bir miktar nişasta eklemek daha kolay kirlerin çıkmasını sağlayacaktır. Parmak izlerini ya da kalem izi gibi lekeleri duvardan çıkarmak için sıcak suyun içerisine bulaşık deterjanı eklemek ve beyaz sirke koymak daha etkili olacaktır. Nişastalı su ile temizlemek her zaman için duvarların daha geç kirlenmesini ve daha parlak olmasında etkili olacaktır.

Kağıt kaplı olan duvarları silmek için mutlaka yumuşak bez kullanmalıdır. Deterjan kullanmak duvar kağıtlarını zedelenmesine neden olacaktır. Bu nedenle de yumuşak bez ve yulaf unu ile birlikte duvar kağıtlarını silme işlemi gerçekleşmesi sonucunda duvar kağıtları yeni yapılmış gibi görünecektir.

Çocukların duvarı kalemle boyaması gibi bir leke olması sonucunda bu lekeleri çıkarmadan öncesinde silgi ile kalemleri silmek ve sonrasında lekeleri çıkarmak için karbonat ve Arap sabunu ile temizleme işlemi yaparsanız kolaylıkla çıkacaktır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.