Koltuklara Dökülen Oje Nasıl Olduğu Yerden Nasıl Çıkartılır?

15.12.2023
6.781
Koltuklara Dökülen Oje Nasıl Olduğu Yerden Nasıl Çıkartılır?

Koltuklarda var olan lekeler için yapılacak olan işlemlerde mutlaka nasıl yapılacağı konusunda uygulamaları bilmek gerekir. Uygulamalar detaylı yapılmalıdır.

Koltuğa Dökülen Oje Nasıl Çıkar?

Koltuklarınıza dökülen kalıcı renkli ojelerin lekelerini çıkartmak oldukça zordur. Yalnız dökülen oje lekelerini çıkartmak için yapılması gerekenleri bilmeyince leke bulaşarak daha zorlu bir hal alır. Koltuğa dökülen oje lekesi nasıl çıkar kapsamında püf noktalar bilindiği sürece kolay şekilde temizlenir. Oje lekesi dökülen boyanmış koltuğu temizlemek için;

  • Koltuğa dökülen oje lekesi sorununu ortadan kaldırmak için üzerine kâğıt havlu koyun. Bu işlem ojenin kuru ya da ıslak olmasına bakılmaksızın yapılması gereken bir uygulamadır.
  • Kâğıt havlu koyma işlemi kot, keten, pamuk tarzında olan döşemeler için oldukça etkili olan bir uygulamadır.
  • Oje lekesi nasıl çıkar kapsamında lekeli alanın aseton ile bloke edilmesi gerekmektedir. Lekenin etrafına dağılmaması için kenarlarına kâğıt havlu ya da bez koyulması gerekir. Bu işlem lekenin etrafa dağılmasının önüne geçer.
  • Bu uygulamadan sonra lekenin durulanması gerekir. Durulama işleminin tekrarlanması gerekir. Lekeli alanın durulanması için bezin devamlı olarak yıkanarak tekrarlanması gerekir.
  • Kumaşı durulamayı devamlı olarak sürdürmek gerekir. Bez ile durulama işlemi yapılırken lekenin kaldığını gördüğünüzde daha fazla aseton uygulaması yapılmalıdır. Aseton ojenin daha çok çıkarılmasına olanak sağlar.
  • Oje lekesi olan alanı son olarak kontrol edin. Az düzeyde leke kalırsa aseton uygulamasını pamuklu kulak çubuğuna dökerek uygulamayı en baştan sona kadar tekrarlamanız gerekir.
  • Koltuklarınızı alırken lekelere karşı nasıl önlem alacağınız konusunda detayları sormanız ve ona göre hareket etmenizde gerekir. Bu sayede oje lekesi ve diğer lekelere karşı daha kolay şekilde çözüm bulabilirsiniz.

Farklı Temizleme Uygulaması ve Aşamaları

Oje lekesi yeni ise hemen silinmelidir. Hemen silinen lekeler daha kolay şekilde çıkar. Silmek için kâğıt havlu kullanımı ile hafif hafif baskı yapmak gerekir. Bu sayede leke daha sonra daha kolay şekilde çıkacaktır. Bez kullanımı yapılacaksa yine hafif hafif baskı yapılmalı ve bası esnasında bezin her zaman temiz bölgesini kullanmak gerekir. Oje lekesi alınırken dağıtılmaması gerekir. Dağıtılırsa sorun daha çok büyür. Bu aşamada kullanılacak olan bezin ya da kağıt havlunun emici özelliğinin bulunması çok önemlidir. Oje lekesi çıkartmak için kullanılan en uygun yöntem asetondur. Özellikle döşeme kumaşı hassas olan kumaşlarda birkaç damla aseton uygulaması gerekir. Aseton uygulamasının kumaşa zarar verip vermeyeceği konusunda terettüt ediyorsanız test yapmanız gerekir. Bunun için koltuğun gözükmeyen bir bölgesinde deneme yapılmalıdır. Çünkü aseton, asetat veya triasetat içeren maddeler de dâhil olmak üzere bazı kumaş türleriyle reaksiyona girer ve dikkatli değilseniz lekeli alanı daha kötü görünüme sokabilir.  Kâğıt bir havlu ve pamuklu bir bez kullanmak bu lekeyi çıkartmak için kullanılacak olan en önemli detaydır. Bu şekilde yapılacak olan uygulama daha düzgün şekilde yapılır. Asetonun tutuşması için uygulama her daim dikkatli yapılması gerekir. Asetonun ya da farklı bir temizlik ürünün kullanımında da mutlaka temiz bir bez kullanımı yapılmalıdır. Temizlik ürünün lekeli bölgeye kullanılması gerekir. Sonra tekrardan lekelenme meydana gelmemesi için muhakkak dikkatli olunmalıdır. Leke çıkmazsa daha fazla temizlik ürünü kullanılmalıdır. Lekenin ılık su ile durulaması gerekir. Peroksit ve asetonun izlerinin kalmaması için su ile durulama yapılması gerekir. Bez su ile devamlı olarak yıkanmalı ya da sünger ile durulama yapılmalıdır. Koltuğu kullanmadan önce tamamen kurumasını beklemek uygun olacaktır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.