Koltuklardaki boya lekeleri gidermek için farklı yöntemleri ve kullanılan malzemeleri
İçindekiler
Koltuklardaki boya lekelerden kurtulmak adına genelde kimyasal maddelerin kullanımı yapılır. Bu tarz ürünlerin kullanılmasından sonra durulama işlemi en doğru şekilde yapılmalıdır.
Koltuktaki Boya Lekesi Nasıl Çıkar?
Boya yapılma esnasında, resim yapılma esnasında kullanılan yağlı, pastel veya sulu boya gibi maddelerin dikkatsiz şekilde kullanılmasından dolayı koltuklarda leke meydana gelir. Boya lekesi anından müdahale isteyen bir lekedir. Zamanında müdahale edilmezse kuruma meydana geldikçe çıkarılması güç bir hal alır. Bu tarz lekeler kadınların korkulu rüyasıdır ama küçük ve pratik çözümler sayesinde bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz. Pastel, yağlı, saç boyası ve diğer boyaları nasıl çıkar kapsamında farklı yöntemler bulunur. Kullanılacak olan leke çıkarma uygulamasını boyanın türüne göre seçmeniz en doğru sonucu verir. Ayrıca kumaş ya da deri koltuklar için kullanılacak olan uygulamalarda birbirinden farklıdır. Kumaş ya da deri olan ürünlerden boya lekesi çıkarmak için genelde kimyasal ürünler tercih edilir. Birçok kişide de bu sorunları ortadan kaldırmak için bu tarz ürünlerin kullanılması mantığı oturmuştur. Bu şekilde bir düşünce oldukça yanlıştır. Boya lekeleri nasıl çıkar kapsamından sorunsuz şekilde sorunlardan kurtulmak isterseniz aşağıdaki detayları göz önüne almalısınız. Bu detaylar sayesinde sorunlardan kısa süre içinde kurtulmanız mümkündür.
Boyalar İçin Pratik Çözümler
Sulu ve Pastel Boya Lekesi Nasıl Çıkar
Çocuklar tarafından kullanılan sulu ve pastel boya sıklıkla koltuklara ve masa örtülerine bulaşır. Bu boya lekesi çıkarma konusunda pudradan yararlanmanız gerekir. Boya lekesi üzerine pudra dökmeniz gerekmektedir. Ardından ıslak bez ile silmeniz ve kalıp beyaz sabun ile tekrardan ovmanız gerekir. Kalıp beyaz sabun lekenin tam anlamı ile çıkması adına yardımcı olacaktır. Koltuk üzerindeki kumaş çıkarılabilir şekilde ise bu silme ve beyaz sabun ile ovma işleminden sonra çamaşır makinesine atmalısınız. Çıkmayan bir kumaş ise bol su yardımı ile beyaz sabun ve pudra kalıntılarını temizlemelisiniz.
Yağlı Boya Lekesi Nasıl Çıkar
Yağlı boya lekesi en can sıkıcı olan lekeler içinde yer alır. Bu tarz bir durum başınıza geldiğinde lekenin var olduğu alana hemen pudra dökün. Sonrasında lekeli olan bölgeyi alkol ya da etere bandırılmış bez yardımı ile silin. Eter kullanacaksanız yanıcı bir madde olduğunu unutmayın ve dikkatli olun. Eter ya da alkol ile silinen bölge lekenin çıkmasının ardından soğuk su ile iyice durulanmalıdır. Dökülen yağlı boya taze bir leke değilse, kumaş ya da deri koltuğun üstünde kurumuşsa bu alana amonyak dökün. Bu şekilde 15 dakika boyunca bekletin ve silin. Ardından soğuk su yardımı ile durulayın.
Diğer Uygulamalar
Aseton Kullanımı Yapın
Aseton boya ile alakalı olan birçok sorunun ortadan kaldırılmasına yardımcı olur. Aseton ayrıca koltuklarda bulunan oje tarzındaki maddelerinde çıkartılması için en etkili çözümüdür. Deri ya da kumaş koltuklarınıza zarar vermemek adına öncelikli olarak koltukların görünmeyen bir bölgesinde aseton ile deneme yapmalısınız. Kullanılan bu ürün mobilyanızda renk değişimine sebep olmazsa gönül rahatlığı ile boya lekesi nasıl çıkar kapsamında kullanabilirsiniz.
Tiner Kullanın
Tiner boyaların çözülmesini sağlayan ve sık şekilde kullanılan bir kimyasaldır. Koltuklarınızda meydana gelen bu tarz sorunlarda tinerden de yararlanabilirsiniz. Pamuklu bir bezin üzerine boyayı çıkartmak için tiner dökün. Bu bez yardımı ile sorun oluşturan alanı silin. Silme esnasında lekelerin yayılmaması adına lekenin az olduğu alandan çok olduğu alana doğru silmeye başlayın. Tinerin kullanılmasından kaynaklı olarak ağır bir koku meydana gelir. Bu kokunun ve tiner kalıntıların yok edilmesi için kalıp beyaz sabun ile silinen alanı tekrar silin ve ardından soğuk su ile durulayın.
Pudra ve sabunu denedim tay tüyü kumaştan pastel boya şahane çıktı çok teşekkürler