Sararmış Lavabolar Hangi Aşamalar Dâhilinde Temizlenmelidir?

14.07.2017
6.851
Sararmış Lavabolar Hangi Aşamalar Dâhilinde Temizlenmelidir?

Sararmış, kireç tutmuş ve lekenmiş olan lavaboların temizlenme aşamasında hijyene ve sağlık açısından koşullara karşı dikkatli olunması kesinlikle gerekli olan bir detaydır.

Sararan Mermer Ve Çelik Lavabo Temizleme

Mermer Lavabo

 

Mermer lavaboda bulunan ve sararan lekeler için çamaşır suyu döküp ovma işlemleri yapmak gerekir. Ayrıca mermer lavabolarınızda yağdan kaynaklı olarak sararmış lekeler mevcutsa yağ çözme spreylerinden de yardım alabilirsiniz. Evde kendiniz de lavabolar için karışım hazırlayarak daha doğal bir uygulama yapabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

  • Sabun
  • Tuz
  • Limon suyu
  • Temiz bez

Sabun ile sıcak su bir kabın içinde karıştırılır. Bu karışım ile lavabodaki sararan lekeler iyice temizlenir. Sonra tuz katılan limon suyu ile lavabonun her tarafı ovulmalıdır.  İşlemlerin bitmesinden sonra lavabo tamamen durulanır ve kurulanır.

Çelik Lavabo

 

Lavabodaki kireç lekesi nasıl çıkar kapsamında temizlik ürünlerinden yardım almak gerekir. Temizlik ürünü döküldükten sonra çeliği çizmeyecek bir sünger yardımı ile iyice ovulur. Kullanılacak olan çözücü temizlik ürünün metal yüzeyler için olması çok önemlidir. Evde kendiniz de lavabolar için karışım hazırlayarak daha doğal bir uygulama yapabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

  • Sirke
  • Limon
  • Tuz

Sirke, limon ve tuz bir kabın içinde iyice karıştırılır. Karıştırma esnasında tuzun erimesi çok önemlidir. Sünger yardımı ile ovulur ve durulanarak temizlenir.

Sert Lekeleri Çıkarma

 

Sararan lavabo lekeleri ve kireç lekeleri için kullanılacak olan malzemeler

  • Kabartma tozu
  • Fırça
  • Pamuklu bez
  • Mikrofiber bez

Kabartma tozu banyo, mutfak ve diğer lavabo yüzeylerinin hepsinde rahatlıkla kullanılabilir. Sarı, sararan ve kireç lekesi olan her alana kabartma tozu serpilir. Kabartma tozu zımpara kuvveti ile sert lekeleri gidermeye yardımcı olur.  Kabartma tozunu serpmeden önce yüzeyin kuru olduğundan emin olunması gerekir. Lavabonun yüzey alanını kaplamanız gerektiği kadar kabartma tozu ile kaplayın. 15 yada 20 dakika beklettikten sonra fırça ile işlem yapmalısınız. Özellikle lavabodaki yanık, kireç ve sararan bölgelere çok fazla baskı uygulamanız gerekebilir. Ardından pamuklu bez yardımı ile ovalayın. Lavabodaki yanık, kireç ve sararan bölgelerdeki lekeler çıkmadıysa süngerin tırtıklı bölgesi ovalama yapmalısınız. Lavabodaki lekeler bu sayede çıkar. Sonra lavaboyu tamamen durulamanız gerekir. Kabartma tozu artıkları tamamen durulandıktan sonra mikrofiber bez ile iyice kurulanmalıdır.

Tuvalette Leke Çıkarma

 

Gerekli Malzemeler

  • Tuvalet lavabo fırçası
  • Eldiven
  • Tuvalet lavabo temizleyicisi sprey
  • Sünger

Tuvaletin lavabo kısmında bulunan yanık, kireç ve sarı lekeler doğru uygulama yapıldığı sürece çıkar. Tuvalet temizliği sağlık açısından da önemli olduğu için sık şekilde yapılmalıdır. Tuvalet lavabo temizleyici sprey lavabonun kireç, yanık ve lekeli olan her alanına sıkılır. Bu şekilde 15 ila 20 dakika boyunca bekletilir. Temizleyici sprey üzerinde yazan tüm talimatlara detaylı şekilde uymak gerekmektedir. Bu sayede lekeler temizlenir ve olduğu bölgeden çıkar. Ardından sünger yardımı ile lekeli bölgeler ovulur ve temizlenir. Bu tarz ürünlerin kullanımından sonra mutlaka detaylı şekilde durulama işlemleri yapılması gerekmektedir. Aksi takdirde sağlık açısından sorun meydana getirir. Bol sur ile durulama yapılır. Gerekirse durulama işlemleri birkaç kez tekrarlanır ve kalıntı kalmadığından emin olunur. Ayrıca durulama sonrasında lavabonun kurulanması ile parlatma işlemi de sağlanmış olacaktır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.