Silikon Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir?

17.01.2019
7.347
Silikon Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir?

Silikon Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir?

Akıllı cep telefonlarının düşme gibi nedenlerden dolayı kırılmasını ya da çizilmesini engellemek için silikon kılıfların kirlenmesi durumunda temizlik yöntemleri.

Silikon Kılıfların Temizliği

Akıllı telefonlarınızın çizilmelere karşı ya da kırılmalara karşı korumak amacıyla kullanmakta olduğunuz kılıfların bir süre sonra kirlenmesi nedeniyle atarak yenisini almak istemiyorsanız belirli aralıklarla temizliğini yapmalısınız. Her 15 günde bir temizlemeniz durumunda kullanım ömrünü de uzatmış olacağınız için mutlaka temizliği aksatılmamalıdır. Telefon kılıfları sadece silikon malzeme kullanılarak üretilmemektedir. Makalemiz içerisinde plastik telefon kılıflarının da nasıl temizlenecek olduğu konusunda bilgiler alacaksınız. Bu aksesuarların deforme olmasını engellemek amacıyla evde nasıl bir bakım uygulayacağınız yönünde kısaca şu bilgileri verebiliriz:

  • Aşındırıcı malzemelerle temizliği yapılmamalıdır;
  • Metal süngerler kullanılmamalıdır;
  • Toz almak için fırçalanırken asla sert kıllı fırçalanmamalıdır;
  • Kenar kısımlarına biriken tozları çıkarmak için iğne, bıçak gibi nesneler kullanılmamalıdır;
  • Deforme olmasını engellemek için çamaşır suyu gibi kimyasallar kullanılmamalıdır.

Silikon kılıfların orijinallerinin pahalı olması nedeniyle ve kiri çok çabuk emeceğinden ayrıca ellerinizin kirli olması gibi durumlarda telefon kılıfınız lekeler görülecektir. Bunun olmasını engellemek için yumuşak ve hassas olan kılıfların temizliğinde hassas olunmalıdır. Keskin nesnelerin her zaman için kılıfa zarar vereceği, çizikler oluşmasına neden olacaktır.

Ayrıca plastik ya da silikon malzemelerden üretilmiş bir telefon kılıfının kimyasal malzemeler ile temizlenmesi durumunda ise sararma olmasına neden olur.

Arap Sabunuyla Temizliği

  • 1 tatlı kaşığı Arap sabunu;
  • 1 su bardağı su;
  • Yumuşak kılları olan Fırça;
  • Sünger ve Bez.

Arap sabunu ile temizlemesi kılıfınıza zarar vermemesini sağlayacak olması nedeniyle sık sık bu yöntemi kullanarak temizlemesini gerçekleştirebilirsiniz. Kılıf üzerinde bulunan tozları alabilmek için yapacağınız ilk işlemin fırça ile fırçalamak olacaktır. Sert kıllara sahip olan bir fırçanın hassas madde olan silikona zarar vereceği ve kılıf üzerinde çizikler olmasına neden olacağını unutmayın. Tozlarını aldıktan sonra ise kılıfın içerisine gireceği kadar büyüklükte bir kabın içerisine ılık su koymalı ve içerisine Arap sabunu koyup 15 dakika boyunca bekletmelisiniz. Bu bekleme sayesinde var olan lekelere derinden nüfuz edecek olması sebebiyle yapılması gerekmektedir. Ardından ise  bir sünger suyun içerisine batırılarak her tarafına sürmeniz gerekmektedir. En köşe kısımları da unutulmamalıdır. Kılıfın üzerinde deterjan lekesinin kalmaması için bol su altında durulamalı ve ardından silkeledikten sonra ise kuru bir bezle çok iyi bir şekilde kurutulmalıdır.

Sirkeyle Temizliği

  • 2 su bardağı beyaz sirke;
  • Bol miktarda su;
  • Fırça ve Sünger.

Silikon kılıf yüzümüze değmesi nedeniyle, masaların ya da çanta içerisinde birçok mikrop ve bakteriyi üzerinde barındırmakta olması sebebiyle bunlardan kurtulmak ve temizliği için beyaz sirke ile birlikte temizlenmesi önemli bir kuraldır. Fakat unutmayacağınız noktalardan bir tanesi ise mikroplardan arındırmak için sirke kullanmayı tercih etmeniz durumunda renkli bir sirke silikon kılıfın renginde değişiklik yapacağı için kullanmamalısınız. Beyaz sirkeyi büyük bir kabın içerisine koyup, ardından ise kılıfınızın önce tozunu bir fırça ile birlikte aldıktan sonra içerisine koymanız gerekmektedir. 20 dakika boyunca sade sirke içerisinde bekletin. Çıkardıktan sonra bol suya tutun. Süngerin üzerine çok az miktarda sıvı sabun koyun ve kılıfın her tarafını silin.

Yine bol su ile birlikte durulamanın ardından ise kuru bir bezle birlikte kurutun.

Diş Macunuyla Temizliği

  • 1 yemek kaşığı diş macunu;
  • Fırça, Sünger ve Bez;
  • Bol miktarda su;
  • Bulaşık deterjanı.

Diş macunu içerisinde ki maddeler sayesinde sararmış ya da üzerinde leke olan telefon kılıflarının temizlenmesinde son derece etkili olması sebebiyle sizlerde bu yöntem ile birlikte kılıfın temizliğini gerçekleştirebilirsiniz. Önce yapacağınız işlem arasında telefon kılıfında bulunan tozun yok olması için fırçalamak olacaktır. Ardından ise hafif ıslatılmalı ve lekenin bulunduğu bölgeye bir miktar silikon kılıfı koymanız gerekmektedir. Kılıf temizliğinde her zaman için sert nesneler ile birlikte kılıf temizliğini yapmaktan kaçınmanız gerekmektedir. Macun ıslatmış olduğunuz kılıf üzerinde bir süre bekletilmeli ve ardından sünger ile birlikte silinmelidir. Bol su ile birlikte durulanmasının ardından temiz bir sünger üzerine bir miktar bulaşık deterjanı koyup, kılıfın her tarafı silinmelidir. Durulamadan önce bir iki dakika kadar bekletilmeli ve sonrasında bol suyun altına tutmalısınız. Kurutulma işlemi için asla ısıtıcılar kullanılmamalı ve kuru bir bezle birlikte kurutulması gerçekleştirilmelidir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.