Vizon Şapka Temizleme Yöntemleri Nelerdir?

13.01.2019
4.152
Vizon Şapka Temizleme Yöntemleri Nelerdir?

Vizon Şapka Temizleme Yöntemleri Nelerdir?

Vizon şapkalar hem bayanların hem de beylerin severek kullandıkları aksesuarları arasında olup, uzun kullanım ömrü olması için uygulamanız gereken temizleme yöntemleri.

Şampuanla Temizlenmesi

  • 2 yemek kaşığı bebek şampuanı;
  • 2 su bardağı ılık su;
  • Elbise Fırçası;
  • Mikrofiber bez.

Şampuanın çok köpürmesi nedeniyle vizon şapkaların temizlenmesinde son derece etkili bir yöntem olacak ve sizlerin kirlenmiş şapka temizliği ve hijyenini yapabilmek için uygulamanız gerekmektedir. Diğer şampuanların pH değerinin yüksek olması nedeniyle önerilmiyor. Her zaman için bebe şampuanı kullanarak silme işlemi gerçekleştirilmelidir.

Temizleme işleminin ilk aşaması olarak kullanmakta olduğunuz şapkanızın ilk öncelikle üzerinde bulunan tozların fırçalanarak yok olmasını sağlamanız gerekiyor. Bunun için elbise fırçası ile birlikte şapkanın ilk olarak iç kısmını daha sonrasında dış kısmını bütün kenar kısımlarını atlamadan fırçalamanız gerekmektedir. Ardından ise temizlemesini gerçekleştirmek için suyunu hazırlayın.

Bir kapta ilk olarak şampuanlı su hazırlamanız gerekiyor. Bunun için küçük bir leğen tarzında bir kabın içerisine ılık su konularak içerisine bebek şampuanı koymanız ve bir çatal ile birlikte köpürtmeniz gerekiyor. Köpürtme işlemi sonrasında ise mikrofiber bez ya da bir sünger ile birlikte silme işlemi gerçekleştireceksiniz.

Köpük bez ya da süngerin üzerine konularak fırçaladığınız şapkanızın üzerine sürülerek nazik hareketler ile birlikte silinmelidir. Silme işlemi her zaman için iç kısımdan başlanmalıdır. Bazı vizon şapka kullanıcılarının iç kısımda bulunan astarını temizlememektedir. Fakat ter ya da saçlarda bulunan kir, yağ gibi sebeplerden astar kısmı da kirlenir. Silindikten sonra sünger ya da bez yıkanarak ıslatılmalı ve köpük kalıntısı kalmayacak şekilde silinerek çıkartılır.

Vizon şapka temizliği sonrasında nemli olan şapkanın kuruması oda sıcaklığında gerçekleştirilmelidir.

Alkol ve Tuz

  • 2 yemek kaşığı tuz;
  • 3 çorba kaşığı alkol;
  • 1 su bardağı klorsuz su;
  • Fırça;
  • Sünger ya da mikrofiber bez.

Beyaz şapkalarınızı temizlemek oldukça kolay bir yöntem olmaktadır. Yağmur damlaları, yağ lekeleri ya da sizlerin çıkarmakta zorlandığınız diğer lekeleri çıkarmak için yukarıdaki malzemeleriniz evde varsa çok basit şapkanın temizliğini gerçekleştireceksiniz.

Şapka bakımı sırasında her kullanım sonrasında, hatta kullanmıyorsanız da haftada bir defa üzerinde ki tozların kalarak renginde değişiklik olmasını engellemek için fırçalamanız gerekmektedir. Fırçalama işlemi normal elbise fırçaları ile gerçekleştirilebilir. Bu işlem sayesinde şapkanızın kullanım ömrünün daha uzun olmasını sağlayacaksınız.

Bir kase içerisine ılık su konulmalı ve içerisine belirttiğimiz miktarlarda tuz ile birlikte alkol koyun. Tekrar belirtmek istiyoruz ki sadece beyaz vizon şapkalarda bu yöntem uygulanması gerekmektedir. Alkol kullanılması nedeniyle leke çıkacaktır. Fakat renkli şapkalarda kullanmanız sonucunda ise şapkanın renginde ağarma olmasına neden olur.

Bir bez ya da sünger hazırladığınız karışıma batırılarak şapkanın lekeli kısmının silinmesi gerekiyor. Leke kurumuş ve eskimiş olması durumunda ise 1 yemek kaşığı miktarında karışımdan alarak lekenin üzerine dökerek 20 dakika boyunca bekletin. En sonunda kuru bir bez musluk suyunda ıslatılarak nemlendirilmeli ve şapka silinmelidir. Kuruması ile birlikte kullanabilirsiniz.

Pudrayla Temizliği

  • 2 yemek kaşığı talk pudrası;
  • Fırça;
  • Sünger;
  • Nemli mikrofiber bez.

Şapkalar parlaklığını yitirmesi durumunda eski parlaklığını kazanması için etkili bir yöntem sunuyoruz. Pudrayla birlikte rengi solmuş ve parlaklığını yitirmiş şapkanın temizliği ve parlaklığını kazandıracaksınız. İlk öncelikle şapkanın üzerinde bulunan tozların alınması gerekiyor. Bu tozların alınması ile talk pudrasından bir miktar kuru bir sünger içerisine konulmalıdır. Sünger üzerine çok fazla dökmemeye dikkat edin.

Ardından ise süngerle birlikte çok nazik hareketler yapılarak silinmelidir. Pudra parlaklığını verecek ve temiz bir görünüme ulaşmasını sağlayacağı için uygulamanız etkili olur. Pudra ile silinmesi sonrasında 10 dakika bekletmeli ve nemli bez ile birlikte silip, kuruduktan sonra ise kullanmaya başlayabilirsiniz.

Karbonatla Temizliği

  • 1 yemek kaşığı karbonat;
  • Su;
  • Fırça;
  • Sünger;
  • Nemli Bez.

Her renkte olan şapkanızın temizlenmesi için uygulamanız gereken bir yöntem olmaktadır. Leke çıkarma ve genel temizliği için yukarıda yazmış olduğumuz temizleme yöntemlerinde olduğu gibi ilk temizlik aşaması her zaman için tozların alınması adına fırçalanmak olacaktır.

Elbise fırçası ile yapacağınız gibi evinizde elbise fırçası bulunmaması durumunda temiz bir diş fırçası ile de nazik hareketler ile birlikte fırçalamalı ve tozun alınmasını sağlamalısınız.

Kabın içerisine ılık su koyup, içerisine karbonat eklemeli ve karıştırarak karbonatın su içerisinde erimesini sağlayın. Temiz bir süngerin bu hazırlamış olduğunuz karışıma batırmalı ve şapkanın hem iç astar kısmını hem de dış yüzeyini dikkatlice ve çok fazla bastırmadan silin. 10 dakika bekletin ve nemli temiz bir bezle birlikte silerek durulanmasını yapın. Hemen kullanmaya başlamamalı ve sıcak bir oda içerisinde birkaç saat bekleterek kuruduktan sonra kullanabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.