Yüzdeki Saç Boyası Nasıl Çıkar? Nasıl Geçer?

30.09.2024
6.786
Yüzdeki Saç Boyası Nasıl Çıkar? Nasıl Geçer?

Genellikle saçlarını evlerinde kendileri boyayanların en büyük şikayetlerinden olan saç boyasının yüze bulaşması, bazı basit ve pratik yöntemlerle bir sorun olmaktan çıkıyor.

Yüzdeki Saç Boyası Nasıl Çıkar?

Saçlarımızı boyarken en sık karşılaştığımız sorunların başında gelir yüze bulaşmaları. Her ne kadar dikkat etsek de illa ki saçlardan akan veya sürerken taşırdığımız boyalar yüzümüze bulaşmaktadır. Bu gayet normal bir durum olmakla beraber, çoğu zaman saçlarını boyayanlar bu boyanın yüzden nasıl çıkacağını kara kara düşünür. Peki bir güzellik merkezine gitmeden ve fazladan para vermeden saç boyası yüzden nasıl çıkar?

Öncelikle saçlarını kendileri boyayanların yüze bulaşma sorununa engel olabilmek için alacağı en etkili önlemlerden biri; cildin saçların etrafında kalan bölgelerine krem veya vazelin sürmeleridir. Bu yöntem boyanın ciltte tutunmasını engeller.

Eğer bu önlemi almadıysak veya yüzümüze bir şekilde saç boyası bulaştıysa da canımızı sıkmaya hiç gerek yok. Çok basit ve pratik birkaç belli başlı yöntemle bu izleri yok etmek mümkün. Bu yöntemler basit olduğu kadar maliyeti de düşük olan yöntemler, hatta birçoğu evlerimizde bulunan malzemelerle uygulanan yöntemler.

Yüzdeki Saç Boyası Nasıl Geçer?

Saç boyamak her zaman bir yenilenme hissi verir, fakat yüzünde kalan inatçı boya lekeleri bu keyfi biraz gölgeleyebilir. Ne zaman saçımı boyasam, boyanın cildime bulaşma ihtimali hep aklımın bir köşesinde olur. Bu ufak sorun için basit çözümler, genellikle elimizin altında.

İlk adım olarak sabun ve suya başvurmak etkili olabilir, ancak kalıcı çözümler için zeytinyağı veya hindistancevizi yağı favorim. Cilde dost bu yağlar, boyayı nazikçe çıkarırken cildimi de yumuşatıyor. Diş macunu ise beklenmedik bir kurtarıcı; hafif ovaladığımda boya lekesi hızla soluyor. Alkol ve aseton da kullanılabilir, ancak son çare olarak ve dikkatle.

Yüzdeki Saç Boyasını Çıkarma Yöntemleri

Yüze bulaşan saç boyasından cildimizi arındırmak için uygulanan bu yöntemler birçok insan tarafından denenmiş ve olumlu sonuç vermiştir. Şimdi gelelim bu basit ve pratik yöntemlerin neler olduğuna;

Diş Macunu İle Çıkarma;

İlk duyulduğunda kulağa tuhaf gelen bir yöntem olan diş macunu yöntemi, sıklıkla kullanılan, çoğu kişide cilde hiçbir zarar vermeyen etkili bir yöntemdir. Diş macunu, boyanın bulaştığı yere sıkılarak hafif şekilde yuvarlaklar çizilerek ovulur. Bu işlemi yaparken cilde fazla bastırmadan yapmak gerekir. Diş macunu cilde iyice sürüldükten sonra 10-15 dakika kadar bekletilir ve ılık suyla yıkanarak yumuşak bir havluyla nemi alınır. Bu yöntem uygulanırken karbonatlı bir diş macununun kullanımı daha iyi sonuç verecektir.

Vazelin İle Çıkarma;

En etkili ve zarar verme olasılığı düşük olan yöntemlerden biri de vazelin ile çıkarma yöntemidir. Bir parça pamuk top şeklinde yuvarlayarak vazeline batırılır. Daha sonra vazelin bu pamuk yardımıyla lekenin bulaştığı bölgeye sürülür ve bu işlem birkaç dakika uygulanır. Boya ciltten akmaya başladıkça akan kısım bir yere ayrılır ve pamuk değiştirilerek uygulamaya devam edilirse leke daha kısa sürede çıkacaktır. Eğer bir seferde istenilen sonuç elde edilmezse bu yöntem ikinci kez de uygulanabilir.

Bebek Yağı İle Çıkarma;

Özellikle hassas cilde sahip olanlar tarafından uygulanan bu çıkarma yöntemi de oldukça etkilidir. Bebek yağı lekeli olan bölgeye aşırıya kaçmadan dökülür. Dökülen bebek yağı pamuk veya yumuşak bir bez ile deri altına nüfus edene kadar hafifçe yedirilir. Bu şekilde 8 saat bekletilir. Bu işlem gece yapılacaksa müdahale yapılan bölge bir gazlı bez ile örtülebilir. 8 saat bekletildikten sonra yüz durulanır ve bir yüz temizleyici de ek olarak kullanılabilir. Yüzün nemini almak için yumuşak bir bez kullanılmalıdır.

Bulaşık Deterjanı ve Karbonat İle Çıkarma

Cildinde hassasiyet olmayan kişilerde kullanılabilecek bu yöntem de çok etkilidir ve çok kısa zamanda lekeyi ciltten atmaktadır. Küçük bir kabın içine eşit miktarda karbonat ve sıvı bulaşık deterjanı konularak macun kıvamına getirilir. Bu karışım ucu nemlendirilmiş bir bezle lekeli bölgeye uygulanır. Birkaç dakika içinde lekenin tamamını atacaktır. Daha sonra yüz ılık su ile yıkanır ve karbonatın kurutucu özelliğinden etkilenmemek için nemlendirici sürülür.

Sigara Külü İle Çıkarma

En çok rahatsız eden ama bir o kadar da etkili olan yöntem ise sigara külü ile çıkarma yöntemidir. Bir kül tablasında biriktirilen sigara külleri ılık su ile ıslatılır ve pamuk yardımıyla lekeli yere sürülür. Pamukla hafifçe ovulur ve 15 dakika kadar beklenir. Daha sonra küllerin ciltten tamamen çıktığından emin olunana kadar yüz sıcak su ile yıkanır. Bu işlemden sonra mutlaka bir yüz temizleyici kullanılmalıdır.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.